dimecres, 24 de juliol de 2013

Programa Una Nit Folk 2013


ELS GRUPS
RODAMONS TEATRE
Espectacle de contes, músiques i cançons: PETITESES

Els rodamons porten com sempre un sac de músiques, històries i tonades que ens transporten durant una estona per gaudir d’una altra manera amb les coses bones que ens du la vida. Coses petites que passem per alt i es troben plenes d’enginy i d’ il.lusió… 
Rodamons son:
Vicent Adell Lluch
Laura Miñarro Villanueva
Teresa José Sánchez

Més informació: 
www.rodamonsteatre.comRAMELL
L’Associació Cultural Ramell va nàixer gràcies a l’erforç d’un grup de jovens amb la intenció d’inverstigar recuperar i divulgar el folklore de les comarques del País Valencià. Així, iniciaren un camí conjunt de lluita per rescatar i difondre la cultura popular i tradicional de les nostres terres. L’associació està formada per la ronda, els balladors, el grup de gaita i de tamborí, i les escoles on es fa el treball dìnvestigació i recopilació de músiques i balls tradicionals.
                                                           Ací tens la seua web


ASSOCIACIÓ D’AMICS DE LA MÚSICA TRADICIONAL PEPE PENYA
Un projecte que fa anys tenia la il·lusió d’encetar el tristament desaparegut Pepe Palau “Penya”. A primers de 2010 el seu fill i actual mestre Dídac Palau va decidir tirar-lo endavant i, junt a Rafa Ros, va mamprendre les classes. La idea dels fundadros és transmetre a les generacion futures l’estima pels valors culturals de la nostra música tradicional a través de l’aprenentatge dels instruments musicals més genuïnament valencians: la dolçaina i el tabal.
Més informació a facebookBALLA2
Duet instrumental de múscia de ball sense contemplacions. Versatilitat  i eficàcia en petit format que fan ball de parella i danses col·l3ctives. Són una formació de dos músics amb llarga trajectòria en les músiques tradicional que permet gran maniobrabilitat sense massa exigències tècniques.
Components:
Eduard Navarro: dolçaines i cornamuses
Amadeu Vidal: acordions diatònics.MOSCA TOSCA

Mosca Tosca podria ser un conte de fades o una faula antiga, però, de fet, és la trobada dels desitjos de cinc músics completament diferents, que volen mantindre viva la tradició, no només la portuguesa, dels balls que es remunten a un imaginari anterior als dels nostres avis.
Part de la seua coreografia és portuguesa, però el viatge va més enllà, fins els extrems d'Europa.
Mosca Tosca té composicions originals i arranjaments de temes atrevits tradicionals portuguesos, per a oferir al públic un viatge en l'espai i en el temps, que és alhora el passat i el futur, sense una ubicació definida.
Components:
VÍTOR CORDEIRO flauta de bisell, gaita-de-foles gallega, gaita-de-foles transmontana, musette Béchonnet i didgeridoo;
LUÍSA CORTE - concertina i flauta de bisell contralt;
ALEXANDRE MATIAS - caixó, percussions i monitor de balls;
SILVANA DIAS - violoncel i metal·lòfon;
MÁRIO DIAS - guitarra clàssica i guitarra popular.


               www.moscatosca.pt
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada